Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε χθες (Πέμπτη βράδυ 3 Απριλίου 2014) η νέα ποιητική συλλογή της Ειρήνης Μπόμπολη με τίτλο «Ανιμολόγια», που κυκλοφορήθηκε πρόσφατα από τις εκδόσεις μας. Για το βιβλίο μίλησαν ο Γιάννης Χρυσανθόπουλος, ποιητής, ο Αλέξανδρος Χάιδας, φιλόλογος καθηγητής και ο Αλέξης Γκλαβάς, δημοσιογράφος – ραδιοφωνικός παραγωγός. Έκπληξη προκάλεσε η αρχιτέκτονας και γνωστή ηθοποιός Γεωργία Ζώη, η οποία όχι μόνο διάβασε ποιήματα της Ε. Μπόμπολη, αλλά τραγούδησε a capella μικρά μέρη από γνωστά τραγούδια, δίνοντας μια ξεχωριστή νότα στην παρουσίαση. Την εκδήλωση συνόδευσε στο πιάνο η Έλλη Παπαριστείδη.

«Ανιμολόγια …εν είδει ευχών, προσευχών ή “ευχών κατάραι”, εν είδει νανουρίσματος ή παραμυθιού ή ως ξόρκια, ευχέλαια και βασκαντήρια. Μπορεί κι ως προφητείες κι επικλήσεις για το Απρόσμενο. Ακόμα ως μοιρολόγια και μνημόσυνα για τις μεγάλες Απουσίες κυρίως όμως ως εγκώμια, ως «Άσματα Ασμάτων» να νικηθεί το τρέμουλο εν όψει του επερχόμενου Ωραίου. Ως επί το πλείστον αναστεναγμοί, βαθείς αναστεναγμοί…», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η δημιουργός στο οπισθόφυλλο του βιβλίου της.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την φιλόξενη αίθουσα του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, όπου η ποίηση σε συνδυασμό με τη μουσική δημιούργησαν μια συμποσιακή βραδιά…